KRÚŽKY AEROBICU

O dvoch krúžkoch...

Fotoalbum


späť

Záujmová umelecká činnosť v podobe krúžkov roztlieskavačiek a aerobic – step na ZŠ Aurela Stodolu v Záturčí má už dlhoročnú tradíciu.

Pod vedením vedúcich krúžkov Žofii Kučerovej a  Jany Hrivnákovej sa stretávajú žiačky 5.–9. ročníkov jedenkrát týždenne po dvoch hodinách. Trénujú aerobic-dance a  aerobic-step, rozvíjajú si hudobné cítenie, vytrvalosť a získavajú pohybové znalosti a tanečné skúsenosti vo forme choreografií.

Nezaostávajú ani ich spolužiačky z nižších ročníkov od 0. až po 4. ročník, ktoré začínajú prípravkou a  pokračujú ako mladšie roztlieskavačky a mladšie dievčatká aerobic-step.

Zúčastňujú sa mnohých kultúrnych podujatí mesta, vystupujú na športových podujatiach, o ktorých sa často dočítame aj na internetových stránkach www.mojmartin.sk. Vystupovali napr. na MS v dievčenskom halovom hokeji, MS letounov, ....., naposledy na oslavách Dní mesta Martin. Reprezentujú našu školu aj na podujatiach mimo mesta Martin.

Našim zámerom je v danej krúžkovo-umeleckej činnosti i naďalej pokračovať, podieľať sa na kultúrnych a športových podujatiach mesta a reprezentovať našu záturčiansku školu nielen u nás v Záturčí.

Žofia Kučerová a Jana Hrivnáková, vedúce krúžkov